Drastično smanjenje plata u Fisu u Bijeljini

Bez autora
Apr 22 2010

Radnici trgovačkog centra "Fis" u Bijeljini, njih 190, suočeni su u posljednjih nekoliko mjeseci sa smanjenjem plata i do 50 odsto, a upozoravaju i da im poslodavac ne obračunava minuli staž u skladu sa zakonima RS. Predsjednik Sindikata bijeljinske opštine je pokušao pisanim putem da stupi u kontakt s vlasnikom kompanije "Fis" iz Viteza Perom Gudeljem kako bi razmotrili novonastale probleme zaposlenih u Bijeljini, ali da nakon jednog pisma koje je dobio od Gudelja, pomaka nije bilo. Poslodavac radnicima smanjuje plate iz mjeseca u mjesec tako da danas najviša iznosi oko 300 KM. Bilo je toga i u ranijim godinama, ali intenzivirano je u posljednja tri mjeseca ove godine. Umanjenje plata, odnosno koeficijenta za njihov obračun je nedopustivo i zakonski neosnovano.

Drastično smanjenje plata u Fisu u BijeljiniRadnici trgovačkog centra "Fis" u Bijeljini, njih 190, suočeni su u posljednjih nekoliko mjeseci sa smanjenjem plata i do 50 odsto, a upozoravaju i da im poslodavac ne obračunava minuli staž u skladu sa zakonima RS.

Predsjednik Sindikata bijeljinske opštine Nebojša Andrić rekao je da je pokušao pisanim putem da stupi u kontakt s vlasnikom kompanije "Fis" iz Viteza Perom Gudeljem kako bi razmotrili novonastale probleme zaposlenih u Bijeljini, ali da nakon jednog pisma koje je dobio od Gudelja, pomaka nije bilo.

"Poslodavac radnicima smanjuje plate iz mjeseca u mjesec tako da danas najviša iznosi oko 300 KM. Bilo je toga i u ranijim godinama, ali intenzivirano je u posljednja tri mjeseca ove godine. Umanjenje plata, odnosno koeficijenta za njihov obračun je nedopustivo i zakonski neosnovano", kaže Andrić.

Napominjućši da je zaposlenima u "Fisu" od početka godine plata smanjena za 180 KM, Andrić dodaje da će Sindikat učiniti sve kako bi sva prava radnika bila ispoštovana, a kao krajnju mjeru naveo je podnošenje tužbe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik